Payroll vergelijken

Payroll diensten kunnen een waardevolle oplossing zijn voor bedrijven die hun personeelsadministratie willen uitbesteden en zich willen concentreren op hun kernwerkzaamheden. Echter, voordat u een beslissing neemt, is het essentieel om verschillende aanbiedingen te vergelijken om de juiste payroller voor uw bedrijf te vinden. Laten we eens kijken waarom u payroll zou willen vergelijken, hoe u dit doet, en wat de uitdagingen zijn bij het vergelijken van aanbiedingen.

Waarom payrollbedrijven vergelijken?

Payrollbedrijven variëren uiteindelijk qua tarieven weinig van elkaar. Het grootste verschil zit hem vaak in wat er in die tarieven is inbegrepen.

Een simpel voorbeeld vanuit onze ervaring in de payrollwereld. Payrollers bieden u een tarieffactor aan en geven aan dat alles in deze tarieffactor inbegrepen is. Maar heeft u wel eens gehoord van transitievergoeding? Een relatief onbekend onderwerp voor vele. Transitievergoeding moet u betalen als u de werknemer ontslaat of het contract niet verlengd. Bij het ontslaan van deze medewerker krijgt u een rekening vanuit het payrollbedrijf omdat de transitievergoeding nog in rekening gebracht moet worden.. Zat dan toch niet alles inbegrepen in de tarieffactor?

Om deze reden is het vergelijken van een payroll offerte of payroll samenwerking belangrijk. Payroll vergelijken kan op drie verschillende manieren namelijk, kostenbesparing, dienstverlening of compliance.

Kostenbesparing

Het vergelijken van een payroll offerte kan u helpen de meest goedkope optie voor uw bedrijf te bieden. Belangrijk hierin is om niet gelijk naar de eindstreep te kijken, de tarieffactor. Maar begin met het controleren wat er allemaal in deze tarieffactor inbegrepen is. Vakantiegeld, alle vakantiedagen, ziekteverzuim, transitievergoeding? Veel bijkomende vragen, toch?

Dienstverlening

Elke payroller verschilt in service. De ene is gemakkelijk bereikbaar per whatsapp terwijl de andere een telefonische wachttijd heeft van 10 minuten. Door te vergelijken kunt u controleren of de desbetreffende payroller voldoet aan uw verwachtingen qua HRM-ondersteuning, salarisadministratie en belastingafdrachten. Enkele tips om dit na te kijken zijn, reviews, klantverhalen of contact opnemen met de huidige klanten van het payroll bedrijf.

Compliance

Of u uw payrolling in eigen beheer doet of uitbesteedt, het blijft onderhevig aan moeilijke wet- en regelgeving. Het is handig om vooraf op de hoogte te zijn van de kwaliteiten die het payrollbedrijf heeft hierin.

Wat maakt het vergelijken lastig?

Zoals u hierboven kunt lezen kan het vergelijken van een payroll offerte een dagtaak opzich zijn. Zijn er kleine letters verbonden aan de offerte, hoelang zit u contractueel vast aan een payroller? Dit zijn veel voorkomende vragen. Dat brengt ons tot de kracht van deze website! Wij hebben vooraf de payroll bedrijven geanalyseerd. Bij ons zitten alleen de goede payrollers aangesloten.

Ja, in Nederland zijn er tal van bedrijven die payroll diensten aanbieden. De payrollmarkt is competitief en er zijn zowel grote nationale payrollers als lokale spelers. Deze variëteit biedt bedrijven keuzemogelijkheden om de payroller te vinden die het beste aansluit bij hun specifieke behoeften en wensen.

Transitievergoeding is een financiële vergoeding die een werknemer kan ontvangen bij beëindiging van zijn of haar arbeidsovereenkomst door de werkgever. Deze vergoeding is bedoeld om de werknemer te helpen bij de overgang naar ander werk. De hoogte van de transitievergoeding is onder andere afhankelijk van het aantal dienstjaren en het salaris van de werknemer. Het betreft 1/3e deel van het maandsalaris per jaar dat de medewerker in dienst is bij uw bedrijf.

Vakantiegeld wordt meestal in mei of juni uitbetaald, maar dit kan variëren afhankelijk van de payroller en de arbeidsovereenkomst.

Ja, bij een payroller ontvang je normaal gesproken een loonstrook waarop alle details van je salaris, belastingen en eventuele andere inhoudingen worden weergegeven.

Het is mogelijk dat je bij sommige payrollers korting kunt krijgen bij een groter aantal medewerkers, maar dit varieert per payroller en de onderhandelingen die u voert.

De gemiddelde tarieffactor bij een payroller kan variëren, maar ligt vaak tussen 1,5 en 2,3. Dit cijfer omvat alle kosten die bovenop het bruto loon van een werknemer komen, zoals werkgeverspremies, administratiekosten en eventuele andere kosten. Het exacte tarief kan echter sterk afhangen van de specifieke diensten en tarieven van de gekozen payroller.