Payroll in Utrecht

Payrolling is een manier om het werkgeverschap van personeel uit te besteden aan een payrollbedrijf. Dit kan voordelig zijn voor zowel werkgevers als werknemers. Werkgevers hoeven zich geen zorgen te maken over de administratieve taken en risico's van het werkgeverschap, zoals het opstellen van arbeidscontracten, het berekenen van salarissen en het afdragen van belastingen. Werknemers genieten dezelfde rechten en plichten als werknemers in vaste dienst.

Payroll voor MKB

Payrolling is een populaire oplossing voor het mkb in Utrecht. Dit komt doordat mkb-bedrijven vaak niet over de middelen beschikken om het werkgeverschap zelf te verzorgen. Payrolling biedt mkb-bedrijven de mogelijkheid om zich te focussen op hun kernactiviteiten.

 

Verschillende soorten payroll bedrijven

Payrollbedrijven kunnen worden ingedeeld in twee categorieën:

  • Payrollbedrijven die gespecialiseerd zijn in payrolling
  • Payrollbedrijven die payrolling aanbieden als onderdeel van een breder dienstenpakket

Payrollbedrijven die gespecialiseerd zijn in payrolling hebben vaak meer ervaring en expertise op het gebied van payrolling. Ze kunnen daarom vaak een betere service bieden aan hun klanten.

Payrollbedrijven die payrolling aanbieden als onderdeel van een breder dienstenpakket, kunnen vaak een bredere range aan diensten aanbieden aan hun klanten. Dit kan voordelig zijn voor klanten die ook andere diensten van het payrollbedrijf willen afnemen.

 

De rol van de payrollmedewerker

Payrollmedewerkers hebben een zelfstandige positie, vergelijkbaar met werknemers in vaste dienst. Ze hebben echter geen arbeidsovereenkomst met de opdrachtgever, maar met het payrollbedrijf. Payrollmedewerkers hebben dezelfde rechten en plichten als werknemers in vaste dienst. Ze hebben dus recht op een salaris, vakantiedagen, pensioen en andere arbeidsvoorwaarden.

 

De toekomst van Payroll

Payrolling is een groeiende markt in Nederland. Dit komt doordat payrolling een aantal voordelen biedt voor zowel werkgevers als werknemers. De verwachting is dat payrolling in de toekomst nog verder zal groeien. Dit komt doordat de arbeidsmarkt steeds flexibeler wordt.

 

Voordelen voor werkgevers

  1. Besparing op administratieve taken
  2. Meer flexibiliteit
  3. Focus op kernactiviteiten

Voordelen voor werknemers

  1. Zelfstandige positie
  2. Soepele overstap naar een andere opdrachtgever
  3. Bescherming

Contractvormen in de payroll

Payrolling is een groeiende markt in Nederland. Dit komt doordat payrolling een aantal voordelen biedt voor zowel werkgevers als werknemers. De verwachting is dat payrolling in de toekomst nog verder zal groeien. Dit komt doordat de arbeidsmarkt steeds flexibeler wordt.

 

Ketenregeling

De ketenregeling is een regeling die bepaalt hoe lang een payrollmedewerker bij eenzelfde opdrachtgever kan werken zonder dat er een vast dienstverband ontstaat.

De ketenregeling is van toepassing op payrollmedewerkers die vallen onder de NBBU cao of de Abu cao.

De ketenregeling geldt voor alle contracten die een payrollmedewerker heeft met eenzelfde opdrachtgever.

De ketenregeling bepaalt dat een payrollmedewerker na 36 maanden bij eenzelfde opdrachtgever automatisch een vast dienstverband krijgt.

 

Faseregeling

De faseregeling is een regeling die bepaalt hoe lang een payrollmedewerker bij eenzelfde opdrachtgever kan werken zonder dat er een vast dienstverband ontstaat.

De faseregeling is van toepassing op payrollmedewerkers die vallen onder de NBBU cao of de Abu cao.

Wat is de ABU en NBBU cao?

De NBBU cao is de meest gebruikte cao voor payrollmedewerkers in Nederland. Deze cao regelt de arbeidsvoorwaarden van payrollmedewerkers, zoals het salaris, de vakantiedagen en de pensioenregeling. De NBBU cao is van toepassing op payrollmedewerkers die werken bij een payrollbedrijf dat is aangesloten bij de NBBU. De Abu cao is een andere cao die veel wordt gebruikt voor payrollmedewerkers. Deze cao is vergelijkbaar met de NBBU cao, maar biedt soms iets andere arbeidsvoorwaarden. De Abu cao is van toepassing op payrollmedewerkers die werken bij een payrollbedrijf dat is aangesloten bij de Abu.